Protezele pe implante – In cazul unui camp defavorabil,mentinerea unei proteze totale poate fi imbunatatita prin plasarea endoosos a doua sau patru implante care sunt prevazute in locul unor bonturi protetice clasice cu sisteme speciale de mentinere a protezei(locator sau atasament-bila).

SISTEMUL FAST & FIX(PROTETICA)

Acest concept se adreseaza pacientilor edentati total,care doresc sa beneficieze de o reconstituire dentara fixa,pe de o parte,iar pe de alta parte vor sa evite operatii chirurgicale extinse(sinus lifting).

Pacientii doresc sa aiba dinti ficsi pentru o mai buna calitate a vietii si o nutritie sanatoasa.Ei isi pun increderea in decizia medicului privind numarul de implante si de interventii chirurgicale necesare.O privire in oglinda si o muscatura sanatoasa dintr-un mar,confirma succesul tratamentului.

Obiectivul sistemului consta in a oferi pacientului protezare imediata fixa provizorie intr-un interval de 24 de ore de la inserarea implantelor.

Conceptul consta in inserarea a sase implante maxilare (4 drepte si 2 angulate),respectiv patru implante la mandibula(2 drepte si 2 angulate),evitandu-se astfel sinusul maxilar si respectiv gaura mentoniera si permitand un numar mai mic de implante pentru o lucrare fixa.