Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt piese sub forma de surub, din titan sau zirconiu, care se insera in osul maxilar sau mandibular cu scopul de a inlocuii dintii lipsa.

Implantele dentare ofera baza pe care se efectueaza lucrarile dentare (coronite, punti sau proteze)

Implanturile dentare ofera nenumarate avantaje printre  are se numara si acela ca din punct de vedere a mentinerii igienei bucale este mult mai usor de intretinut un implant dentar comparativ cu o punte dentara. Alt avantaj major al utilizarii implantului dentar este acela ca lucrarea nu afecteaza dintii vecini, acestia ramanand intacti.

Implanturile dentare reduc riscul pierderii osoase care urmeaza unei extractii dentare.

Implanturile dentare ofera functie si aspect identice cu ale dintilor normali.

Implanturile dentare rezolva durerile articulatiei temporo-mandibulare cauzate de deplasarea dintilor spre spatiile edentate. De asemenea Implanturile dentare imbunatatesc muscatura.

Un avantaj major al Implanturilor dentare il reprezinta folosirea Implanturilor dentare in imbunatatirea retentiei protezelor dentare prin sistemele protetice speciale de ancorare ( capse, bara cu calareti, locatori)#vezi poze whats up#.

Protezele pe Implanturile dentare asigura o stabilitate ridicata comparabila cu aceea a unei lucrari fixe si permit o masticatie eficienta si corecta si stabilitate net superioara.

Proteza dentara pe implaturi reface anatomia dento-faciala.

O alta aplicatie revolutionara a implantelor dentare este sistemul fast & fix de la firma Bredent Medical.
Pacientului purtator de proteze totale sau edentat total, i se vor insera patru implante la mandibula si sase implante la maxilar.In aceeasi zi sau cel mult a doua zi dupa interventia chirurgicala, pacientului i se aplica o lucrare provizorie fixa pe care o va purta 4-6 luni. dupa perioada de osteointegrare,pacientul revine la cabinet pentru efectuarea lucrarii finale fixe,lucrare ce va fi insurubata pe implante. Este un sistem spectaculos, in care pacientul vine la cabinet edentat total si pleaca in aceeasi zi cu dinti ficsi.