Implanturi Dentare – Implanturile dentare inlocuiesc radacina naturala a unui dinte,sub forma unui surub in miniatura,din titan,implantat chirurgical in osul maxilar,pentru a oferi baza pentru lucrarile dentare,de la coronite pana la punti sau proteze. Ele pot fi folosite pentru a inlocui un singur dinte sau chiar intreaga arcada dentara.
Implantologia este cea mai eficienta si durabila metoda restaurativa actuala,o alternativa care castiga teren in detrimentul solutiilor traditionale.

Implantul dentar-etapele tratamentului

Procedura efectiva este compusa din doua etape:
-etapa chirurgicala:sub anestezie locala medicul va insera implantul in osul maxilar. Dupa inserarea implantului, plaga este inchisa cu o sutura pentru a permite vindecarea. Daca implantul a fost plasat in osul maxilarului inferior(mandibula), timpul necesar pentru osteointegrare este de aproximativ 3-4 luni,in timp ce pentru maxilarul superior este de 6 luni.
-etapa protetica:dupa perioada de osteointegrare, printr-o procedura chirurgicala simpla implantul este descoperit,se aplica capa de vindecare,care are rolul de a modela gingia in scopul protezarii.Dupa o saptamana,medicul va lua o amprenta in vederea realizarii partii protetice.

Avantajele implantului dentar:

  • reduce riscul pierderii osoase
  • functie si aspect identice cu cele ale dintilor naturali
  • usor de igienizat,la fel ca si dintii naturali
  • nu modifica structura dintilor vecini,cum se intampla in cazul puntilor dentare
  • rezolva durerile articulatiei temporo-mandibulara cauzate de deplasarea dintilor spre spatiile edentate si imbunatatesc muscatura un alt avantaj major il reprezinta folosirea implantelor dentare pentru a imbunatati retentia protezelor dentare.

O alta aplicatie revolutionara a implantelor dentare este sistemul fast & fix de la firma bredent medical.
pacientului purtator de proteze totale sau edentat total, i se vor insera patru implante la mandibula si sase implante la maxilar.In aceeasi zi sau cel mult a doua zi dupa interventia chirurgicala, pacientului i se aplica o lucrare provizorie fixa pe care o va purta 4-6 luni. dupa perioada de osteointegrare,pacientul revine la cabinet pentru efectuarea lucrarii finale fixe,lucrare ce va fi insurubata pe implante. Este un sistem spectaculos, in care pacientul vine la cabinet edentat total si pleaca in aceeasi zi cu dinti ficsi.

In clinica noastra se utilizeaza doua tipuri de implante:
-implantul bicon(usa-boston university),cu o experienta pe piata de peste 30 de ani si care au ca si caracteristica conexiunea bont-implant care se realizeaza prin sudura la rece.
-implantul de la firma bredent medical-germania,in care conexiunea bont-implant se realizeaza prin insurubare.