Parodontologie

Un dinte aparent sanatos poate sa ascunda o afectare parodontala depistabila doar de catre medicul stomatolog. In situatia in care diagnosticarea bolii parodontale se face intr-o faza in care dintele se mai poate salva printr-o interventie de microchirurgie parodontala (Chiuretaj subgingival,operatie cu lambou de reducere a pungilor osoase cu Regenerare Osoasa si Tisulara), pacientul are sansa de a-si pastra pe arcada dintii naturali. Sunt insa foarte multe situatii in care pacientul este diagnosticat mult prea tarziu, cand singura solutie de reabilitare ramane aceea prin inserarea de implanturi dentare.Boala este evolutiva avand un final sigur: pierderea dintilor.

Chirurgia Parodontala

Chirurgia parodontala cuprinde terapia initiala,in cadrul careia se elimina cauza bolii parodontale si chirurgia definitiva,prin care se realizeaza un mediu necesar pentru mentinerea sanatatii parodontale durabile.

Mijloacele prin care se pot elimina factorii etiologici ai bolii parodontale sunt:chiuretajul in camp inchis si chiuretajul in camp deschis,prin care se indeparteaza depozitele si se elimina leziunea.

In cazul unei parodontite avansate sunt indicate mijloacele de chirurgie parodontala avansata pentru a corecta terenul parodontal si pentru a elimina factorii cauzali impreuna cu leziunile.Eliminarea pungilor parodontale creeaza un mediu parodontal favorabil,care trebuie mentinut pe parcursul terapiei.

Tratamentele cu laser ofera beneficii care ajuta la vindecarea raspunsului cronic inflamator in pungile parodontale. in tratamentul parodontitei medii sau usoare pacientii pot fi tratati minim invaziv, prin detartraj professional, decontaminare laser si biostimulare, fara alte interventii chirurgicale.